ASIAKASTYÖT - GRAAFINEN

SOMERON PANIMOSomeron panimo on vuodesta 2016 lähtien tuottanut oluita. Se on lähtöisin Someron perukoilta, mutta nyt tällähetkellä sen toimipiste löytyy Salosta. Someron panimo on perheyritys, jota pyörittää tällä hetkellä Antti ja Ahti Kukkonen. Heidän panimo toiminnassaan korostuu luonnonläheisyys sen ekologisen ajattelutavan pohjalta, joka näkyy sekä oluen tuotannossa, kun ylijäämä mäski käytetään eläinten ruuaksi myös sähköenergia saadaan auringosta aurinkopaneelin avulla.

  


PIENPANIMOIDEN JA ERIKOISOLUEIDEN MAAILMA 

Pienpanimoiden maailma on laaja ja kirjava. Pienpanimoille on tietyt ehdot, että niitä voidaan nimittää nimellä pienpanimo. Yksi ehto on, että pienpanimot saavat vuoden aikana tuottaa enintään 15 miljoonaa litraa olutta. 

Usein pienpanimot eli käsityöläispanimot ovat perheyrityksiä, jotka ovat aloittaneet toimintansa harrastuksen kautta. Myös mahdollistaakseen pärjäämisen isojen yritysten kanssa pienpanimot ovat saaneet verohelpotuksia, jotta voitaisiin mahdollistaa sen toiminta.

Pienpanimot erottuvat markkinoilta persoonallisuutensa avulla, kun lähdetään leikittelemään etiketeillä ja erilaisilla mauilla, jonka takia oluiden maistelu onkin herättänyt monen mielenkiinnon.TOIMEKSIANTO

Lähdimme tavoittelemaan vaihtoehtoisista panimoista Someron panimoa. Kartutimme mitä heille voisi tarjota ja pyysimme heitä itse keksimään, jos olisi tarvetta tietylle tuotteelle. Tämän hetkinen projekti, jonka toteutamme heille on esite maahantuoduista oluista ravintoloihin ja baareihin sekä sosiaaliseen mediaan uutta ilmettä ja mainoksia .
VÄRIKARTTATYPOGRAFIA

WOOLLY WOLF


Woolly Wolf on Helsingissä toimiva verkkokauppa, josta saa erilaisia koirien tarvikkeita. Woolly wolfin ajatusmaailma makaa kestävän kehityksen, ekologisuuden, erilaisuuden ja seikkailunhaluisuuden yllä. Seikkailullisuus on suuri osa woolly wolfin identiteettiä ja se näkyy myös tuotteiden kuvioissa ja verkkokaupan sekä heidän sosiaalisen median ilmeessä. Woolly wolfin tavoitteena on erottua muista eläintarvike yrityksistä heidän erilaisuutensa avulla. Jossa pyritään siihen, että ei luoda tyypillisiä kuviointeja tarvikkeisiin, vaan haetaan inspiraatio luonnosta ja seikkailuista. 


Woolly wolf pyysi meitä toteuttamaan heille, etänä toimivaan messutilaisuuteen uusille tuotteille oman katalogin. Katalogissa olisi tarkoitus kertoa hieman woolly wolfin toiminnasta, ekologisuudesta sekä esitellä tulevat uutuudet. Näiden lisäksi teemme heidän instagram- sivuille jonkin näköisen päivityksen tai instagram storyn.Woollywolfin värimääritelmät

Woollywolfin brändin värit ja typografia.
KATALOGIN KANSILUONNOKSET


Suunnittelu vaiheessa, kun lähdin miettimään millainen käsitys minulle tulee Woolly Wolfin brändistä se oli selkeä ja yksinkertainen. He pitävät, että asiat ovat selkeitä ja suorastaan minimalistista. Halusin tuoda minun ehdotuksiini brändin väreillä ilmettä.
1. VAIHTOEHTO KANSI. Siinä harjoittelin, kuinka tehdä clipping mask -työkalulla puolet kirjaimista ja numeroista valkoisella värillä ja puolet niin, että ne soluttautuvat kuvaan. Itse pidän tästä vaihtoehdosta eniten, värit ja tekstien asettelu pistävät minun silmää.

2. VAIHTOEHTO KANSI. Tämän kannen halusin tehdä niin, että siitä tulisi mahdollisimman valoisan oloinen ja käyttää hieman keltaista, jotta siihen saataisiin kesä tunnelmaa.

3. VAIHTOEHTO KANSI. WoollyWolfin metsä-aiheisessa kannessa halusin korostaa vihreää sävyä. Luonnoksessa käytin clippingmask -työkalua, jolloin sain tekstin avulla kuvaa jatkettua vielä.

4. VAIHTOETHO KANSI. Tämä oli nopeasti syntynyt harjoittelu luonnos, joka on toteutettu hieman samalla tyylillä kun ensimmäinen. 
KATALOGIN KANSIEHDOTUKSET ASIAKKAALLE
Valitsimme yhdessä meidän tekemistä ehdotelmista kolme työtä, jotka lähetimme asiakkaan päätettäväksi. Asiakas tykästyi eniten keskellä olevaan koiran kuva kanteen. Jonka jälkeen lähdimme miettimään järkevää asettelua tekstille sekä elementeille, jotta ne tulisivat näkyviin paremmin. Toiveena tuli, että poistaisimme vielä valkoisen palkin tekstin takaa.


Katalogin kansi ja loppusivu.

Palkin poistaessa meille tuli ongelma miten saada teksti näkyviin maiseman joukosta. Lähetimme kaksi vaihtoehtoa. Ensimmäisessä vaihtoehdossa teksti oli alkuperäisellä paikalla ilman valkoista taustapalkkia ja toisessa teksti siirrettiin koiran viereen, vaalealle taustalle ja tämä valittiin. Toiveena tuli vielä kierrätys merkin lisääminen.

KATALOGIN TUOTEASETTELUT - LUONNOKSET

Lähdin hieman leikittelemään tuotesivuilla. Kokeilin miten pentool - työkalu taipuu erilaisten kuvioiden tekemiseen. Pyrin samalla teeman mukaisesti pitämään elementit selkeinä ja yksinkertaisina, jotta ei lähdetä ajatusmaailmasta liian kauas.

Woodland fiiliskuvan sivussa sekä tuotesivussa käytin jokaiselle tuotelajille tarkoitettuja rgb koodeja. Lähdin luomaan metsä aiheisia elementtejä kuten kuusi ja leikittelin väreillä. Kokeilin myös miltä näyttää, jos tuotteet eivät ole lokeroissa vaan hieman ripoteltuna sivulle.Sea to summit mallissa lähdin tutkimaan värien kautta millaista teemaa haluan toteuttaa. Nimensä mukaisesti meri toimi yhtenä innostajana. Sivusta tuli mielestäni hieman ranta- aiheinen, mutta samalla seikkailullisuus tulee ilmi.KATALOGI SIVU ASETTELUT

 
Katalogin kansi ja loppusivu


Brändin esittelysivuTuotesivujen asettelu


Asiakkaalta tuli toive, jos saisimme liitettyä katalogin keskelle merkin kierrätyksestä


Hihnojen tuotesivu Onnistuimme aikatauluttamisessa ja työ valmistui sille sovittuna päivänä.HÄÄT


Asiakkaina meillä on nuori pari, jotka ovat molemmat maalta kotoisin. Tuleva aviomies on lapsuudestaan asti kasvanut maatilalla ja hääjuhla vietetäänkin suvun lammastilalla vanhassa ja tunnelmallisessa ladossa. Koska molemmat ovat viettäneet elämänsä maaseudulla niin tuntuu myös luontaiselta, että häät ovat maalaisromanttisen ja rustiikkisen teeman yhdistelmää. 

Häiden koristelu keskittyy pitkälti rustiikkiseen teemaan. Sieltä löytyy paljon pitsiä sekä maaseudulla nähtävinä olevia kasveja sekä tunnelmallisia ja lämpimiä sävyjä.
Häiden teemana toimii rustiikki ja maalaisromantiikkaa. Maalaisromanttiseen tyyliin kuuluu, että siinä näkyy perinne, kulttuuri ja käsityö sekä käytetään runsaasti kauniita yksityiskohtia. 

Kukat ja koukeroiset esineet luovat tunnelmaa. Niiden rento olemus ja ulkonäkö keventävät tunnelmaa, mutta samalla luovat juhlavan olon. Rustiikkisessa tyylilajissa käytetään kristallia, pitsiä, kynttilöitä sekä erilaisia koriste-esineitä, jotka sopivat erittäin hyvin murrettujen sävyjen kanssa. 


TOIMEKSIANTO


Häihin meillä oli tehtävänä valmistaa hääkutsut, joihin saimme suuntaa antavia ohjeita ja kuvia. Näiden lisäksi valmistamme illan ohjelma- julisteen sekä pöytäkartan. Nämä toteutetaan kutsujen kanssa saman henkisiksi, jotta saamme pidettyä teeman yhtenäisenä.

VÄRIT


Tyypillistä maalaisromantiikassa on, että käytetään murrettuja sävyjä sekä pastilli värejä. Ne luovat runsaasta värimaailmasta rauhallisen. Myös valkoista suositaan ja käytetään paljon.

Luonnonläheisien sävyjen lisäksi käytetään luonnonläheisiä materiaaleja esimerkiksi puulajeista valmistetut materiaalit  ovat tälläisiä. Niillä saadaan luotua lämminhenkinen tunnelma ja onnistutaan lisäämään elementtejä juhlatilaan.


Häiden värikartta on täynnä vivahteita suoraan maalaisromantiikan maailmasta.
Siihen kuuluu pastillin sävyjä, beigeä, puuteria, vaaleanpunaista ja ruskean eri sävyjä.OMAT TEKEMÄT HÄÄKUTSU LUONNOKSET


LUONNOSKUTSUT JOTKA LÄHETIMME ASIAKKAILLE


Hääparille lähetettiin 3 vaihtoehtoa, joista he saavat valita mieluisensa ja antaa palautetta sekä kehitys ideoita, mikäli heille toiveita syntyy. 

Vaihtoehdoista hääpari valitsi vaihtoehdon 1.

Vaihtoehto 1.Vaihtoehto 2.

VALITTU JA VALMIS HÄÄKUTSUHÄÄJULISTE

Tehtävänä oli toteuttaa illan ohjelma juliste, joka olisi yhteneväinen hääkutsujen kanssa. Päätimme pitää samoja elemntejjä, mutta kokeilla myös uutta ja vaihtaa hieman väriä.
Luonnokset jotka lähetimme asiakkaalle


Asiakkaan valitsema juliste ja valmis versio


VÄRIKARTTATYPOGRAFIA

Häiden kutsujen typografiassa asiakkaat päätyivät kolmesta vaihtoehdosta Melinda Script:iin sekä Constantine nimisiin fontteihin. Melinda Script on rento mutta kaunis fontti. Se on myös yleisempiä fontteja joita käytetään hääkutsuissa. 
Constantine luo kutsuun arvokkuutta ja selkeyttä. Sitä on helppo lukea ja samalla erittäin koristeellinen ja kaunis fontti.


VEKTORITEi kommentteja:

Lähetä kommentti

BRUNSSI

  Ihminen kuvassa Instagram 1x1 mittasuhde Flatlay Tausta