TOIMINTA DIGITAALISESSA YMPÄRISTÖSSÄ




Excel videoiden upotus

Excel on taulukkolaskentaohjelma. Sen avulla pystyt tekemeään ammattimaisia laskentataulukoita, esim. budjetit, inventaariot, aikatauluja ja aikajanoja.









 Word videoiden upotus

Microsoft Word on maailmanlaajuisesti käytössä oleva tekstinkäsittelyohjelma. Jonka käyttö on yleistynyt niin kouluissa kuin työpaikoillakin.







 Powerpoint videoiden upotus

Microsoft powerpoint on Microsoft ohjelmistopakettiin kuuluva esitysgrafiikkaohjelma. Sen avulla pystyy erilaisissa tilaisuuksissa pitämään esitelmiä, kokouksissa käydä läpi asioita ja lähes mitä vain minkä haluaa esitys muotoon. 

Powerpoint koostuu dia sivuista. Mitä voi lisätä ja muokata. Niihin voi lisätä kuvia, ääniä sekä videoita.






Google garage - muistiinpanot


Digitaalisen hyvinvoinnin perusteet

Digitaalinen hyvinvointi tarkoittaa terveellä pohjalla olevien teknologian käyttötapojen
omaksumista, joiden avulla pystyt nauttimaan teknologian tuottamista eduista ja pitää teknologian käytön hallinnassasi. 

Jos haluat olla tuottava niin sen voit varmistaa vain olemalla läsnä jokaisessa hetkessä ja keskittymällä jokaiseen tehtävään. Ja silloin, kun teknologian käyttö on hallinnassa, pystyt olemaan täysin läsnä ja aidosti kanssakäymisessä ihmisten kanssa. Ihmisten tulisi pyrkiä käydä enemmän keskusteluja kasvotusten, jotta jokaisesta hetkestä voi saada enemmän irti. Nyky maailman tilanne on yleistänyt netissä tapahtuvat tapaamiset, mutta niistä jää usein kuulumisten vaihtaminen ja juttelu pois.

Jos käyttää paljon erilaisia sovelluksia sekä välilehtiä niin digitaalisuuteen liittyvien ohjeiden mukaan houkuttelevimmat sovellukset kannattaa siirtää laitteen toiselle tai kolmannelle näytölle ja aloitusnäyttö varata tärkeimmille sovelluksille ja työkaluille. Tämä helpottaa runsaasti aikaasi ja kaikki tärkeimmät sovellukset ovat heti etusivulla. Tietokoneelle pätee myös, että pidä työpisteesi siistinä.

Kuinka kehittää omia teknologian käyttötapoja?

Aloita kasvattamalla tietoisuuttasi omista digitaalisista tavoistasi. Tee taustatyötä, tutki, tutustu ja etsi lisää tietoa.

Määritä seuraavaksi ajatus siitä, millaisen roolin haluaisit teknologialla olevan elämässäsi. Onko se sinulle viihdettä, ajankulua, työtä vai oppimisväline.

Opit pikku hiljaa enemmön omista teknologian käyttötavoistasi ja opit ymmärtämään miksi toimit niinkuin toimit ja osaat tehdä niihin muutoksia. Teknologian käyttö on uuden oppimista jatkuvasti ja kun jaksat kiinnittää asioihin huomiota niin tasapainon löytäminen helpottuu.



Onnistu työn haussa

Mitä CV:ssä kannattaa olla:

  • yhteystiedot
  • aiempi työkokemus
  • tutkinnot
  • koulutus
  • motivaatiokirje

Miten olla tietoinen ja aktiivinen työn haussa?

  • Ilmoitusten asettaminen
  • alan tapahtumiin osallistuminen
  • verkostoituminen
  • Aktiivisuus

Tee taustatyöt:

1. Pohdi, millaiset työtehtävät olisi sinun mielestäsi mielenkiintoisia.
2. Tunnista sinulle parhaiten sopivat toimialat ja yritykset.
3. Kirjoita ylös sinun tärkeimmät tiedot ja taidot, joita tarjoat.
4 Harjoittele tarinan kerrontaa mahdolliselle työnantajalle.


Työn tuottavuuden kasvattaminen


Kuinka olla tuottava?

  • Tehtäväluettelon ja eri tehtäviin tarvittavan ajan kirjoittaminen ylös päivittäin = ajan hallinta
  • Nopea reagointi sähköpostiviesteihin
  • Pidä säännölliset ja sopivan mittaiset tauot
  • Lepo
  • Asioiden priorisointi ja delegointi


Priorisoimalla asioita löydät sopivan tasapainon työn ja arjen välillä, ja saat myös tärkeät tehtävät tehtyä. Tee lista kaikista tehtävistä, jotka tällä hetkellä pyörivät mielessäsi. Ja lähde purkamaan niitä tärkeys järjestyksessä. Käytä esimerkiksi Eisenhowerin matriisia ja rytmitä nämä tehtävät ryhmiin niiden kiireellisyyden ja tärkeyden mukaan. Tämä auttaa siinä mistä tehtävistä kannattaa aloittaa.

Pilvityöskentelystä on monenlaista etua. Tehtävän vuoksi ei tarvitse matkustaa erikseen työpaikalle, ja tehty työ tallennetaan automaattisesti sitä mukaa kuin työskentelet. Tämä on helpottanut nykypäivänä huomattavasti. Mekin olemme koulussa tehneet ryhmätöitä monta kuukautta ja olen nähnyt ryhmäni kasvotusten vain muutaman kerran.


Esittele ideoitasi tarinankerronnan ja graafisen suunnittelun keinoin

Tärkeää omien ideoiden esittelyssä on huomioida siellä oleva yleisö. Suunnittele esitys kullekin yleisölle sopivaksi. Rakenna esitys tarinan muotoon ja aloita kiinnostavasti ja vakuuttavasti. Voit myös lisätä esitykseesi kuvia ja videoita, mutta tekstit saattavat hankaloittaa yleisön keskittymistä.

Käytä storyboardeja. Niistä on hyötyä paitsi tiimien ja muiden tahojen välisessä yhteydenpidossa, myös suunnitteluprosessin ohjaamisessa. Näin voit varmistaa, että projekti etenee niinkuin pitää. Niiden avulla on myös helppo pohtia ideoita ja kokemuksia visuaalisella tavalla. Tämä voi herättää mielenkiintoa yleisössä.



Pidä yhteyttä asiakkaisiin mobiililaitteella

Mobiililaitteilla haettaessa käytetään yleensä enemmän lyhyitä avainsanoja kuin pitkiä hakulausekkeita. Valitsemalla oikeat avainsanat saat sivustollesi enemmän kävijöitä. Joten kiinnitä huomiota millä hakusanoilla sinä hakisit kyseistä palvelua ja keskity hakukoneoptimointiin. Googlen avainsanojen suunnittelija on erittäin hyvä työkalu tehokkaiden avainsanojen selvittämiseen. Sillä pystyt selvittää, mitkä hakutermit ovat tehokkaimpia mobiililaitteille.

Mobiililaitteilla käytetään yleensä kosketusnäppäimistöä, jonka käyttö on hitaampaa kuin tietokoneen näppäimistön. Joten huomioi, että avainsanat ovat lyhyitä ja ytimekkäitä, koska ne on helppo näppäillä puhelimelle peukaloilla.

Kehitä myös taitoa kirjoittamaan selkeitä ja ytimekkäitä mainoksia, jotka vetoavat mobiililaitteiden käyttäjiin ja sen kohderyhmään. Mitä haluat mainoksissa korostaa? Millaisia toimintakehotuksia voisit käyttää?



Yleisölle puhuminen

Yleisölle puhuminen on jännittävää ja jopa joillekin stressaavaa. Mutta se on taito jota voi kehittää ja harjoitella.


Miten kehittää esiintymistaitoja ja mitä huomioida esiintyessä:
  • Tee tiedonhankintaa aiheesta
  • Valmistaudu ja harjoittele esitys
  • Juo ennen esitystä vettä
  • Esityksen laatu kohenee huomattavasti, kun pidät enemmän taukoja
  • käytä usein toistuvien sanojen sijasta synonyymejä
  • Ota katsekontakteja yleisöön
  • Puhu rauhallisesti
  • Seiso vakuuttavasti ja huomioi elekieli



Millainen on hyvä salasana?


Salasanat pitävät tietosi turvassa kaikelta rikolliselta ja ulkopuolisilta. Salasanaa tulisi vaihtaa usein, jotta tietosi pysyvät turvassa.
Useat ihmiset käyttävät salasanassaan joko kotiosoitetta, toista nimeä tai lemmikkinsä nimeä ja nämä ovatkin helposti arvattavissa ja nopeasti selvitettävissä. Mutta millainen on oikeasti hyvä salasana?

Hyvän salasanan tulisi olla pitkä. Mitä pidempi salasana on niin sitä vaikeampi sitä on ulkopuolisen keksiä ja usein harva jaksaa edes vaivautua yrittämään.

Erikoismerkkien ja numeroiden käyttö vaikeuttavat arvaamista. Jos salasanan keskellä on iso kirjain tai se loppuu numero sarjaan, se vahvistaa salasanan turvallisuutta. Ja tämä taas puolestaan lisää salasanan pituutta.

Koita välttää käyttämästä sinusta julkisena olevia tietoja salasanassa, kuten nimi, mahdollinen syntymävuosi tai kotiosoite. Nämä on ulkopuolisen kannalta helposti selvitettävissä ja monella käytössä.

Salasana on asia jota moni unohtaa vaihtaa ja on se myös hieman huolestuttavaa kuinka monella on sama salasana kaikkialla ja vielä helposti arvattavissa oleva. 






Soittolista valitsemani aiheesta

Valitsemani aihe oli leivonta ja ohessa on soittolistani eri leivonta resepteistä.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BRUNSSI

  Ihminen kuvassa Instagram 1x1 mittasuhde Flatlay Tausta