VALOKUVAUS NÄYTTÖ

SAARELMAN PUUTARHA

Saarelman puutarha on Lohjan Nummella sijaitseva perheyritys, joka perustettiin vuonna 1953.
Puutarha on jo kolmen sukupolven ajan toiminut Nummella. 
Tällä hetkellä puutarhaa pyörittävät sisarukset Pia ja Tommi.

Saarelman puutarha on tunnettu heidän pelargonioistaan ja heidät ollaan myös palkittu muutaman kerran Suomen kauneimmista pelargonioistaan.


MITEN HANKIN ASIAKKAAN?

Asiakkaan hankinta oli minulle helppo valinta. Halusin ottaa asiakkaaksi, jonkun paikallisen yrittäjän ja kaikista vaihtoehdoista mieluisin oli Saarelman puutarha. 

Tiesin heidät jo entuudestaan vanhan työni kautta mutta olen myös ollut heillä useasti asiakkaana, joten koin, että heihin on helppo lähestyä. Otin heihin yhteyttä puhelimitse ja kerroin millä asialla olen liikenteessä. Sovimme jo heti seuraavalle päivälle tapaamisen, jonka tarkoituksena oli kartoittaa heidän toiveitaan ja ideoitaan tulevasta projektista sekä hankkia tietoa heidän tyylistään sekä yrityksestä.


KOHDERYHMÄ

Kohderyhmänä Saarelman puutarhalla on laaja joukko. Etenkin puutarhan hoidosta ja kasvillisuudesta kiinnostuneet ihmiset. Olen kuullut myös, että paljon ihmisiä tulee katsomaan ympäri Suomea Saarelman palkittuja pelargoneja ja upeita kasveja.

En usko, että iällä ja sukupuolella on merkitystä asiakaskuntaan. Kohderyhmään siis kuuluu kaiken ikäset ja sukupuolta olevat, jotka ovat kiinnostuneita puutarhan hoidosta ja kukista.

TOIVEET

Asiakkaalla oli toiveena saada Instagram ja some kuvia. Kuva kokoja lähetän asiakkaalle heidän Instagram feedin mukaisesti 1080x 1080 pixeliä eli 1x1 suhteen kuvia. 
Myös Facebook julkaisuja ajatellen, että kuvat saavat enemmän huomiota niin mittasuhteet ovat 4x5 eli 1080x 1350 pixeliä

Asiakkaalla oli muutama eri kategoriaa olevaa tuotetta joita tulisi kuvata. Näitä olivat Saarelman salaisuus purkit, Lungo:n kastelukannut sekä Bergs Potter ruukut.

Saarelman salaisuus on kasveille tarkoitettua ravinnetta. Kävimme keskustelua nimestä niin tarina tälle on olemassa. Asiakkaat ovat usein kysyneet mikä on teidän salaisuus, kun kasvit ja kukat näyttävät niin hyville. Tommi ja Pia saivatkin tästä idean, että alkavat myymään heidän ''salaisuuttaan'' eteenpäin. Purkkien kuvaamiseen sain toiveen tai ehdotuksen, jos purkin kanssa olisi mahdollisesti pelargonia kukka, mistä heidät tunnetaan.

Asiakas toivoi, että ottaisin heille myynnissä olevista Bergs potter ruukuista keväisiä kuvia. Asiakas antoi minulle erittäin vapaat kädet sillä halusivat nähdä mitä ulkopuolinen ihminen keksii ja kuvaa näitä. Ainoana toiveena oli, että tutustuisin Bergs potter:in Instagram sivuihin ja yrittäisin kuitenkin pitää yhteneväistä teemaa näiden suhteen.

Bergs potter on Tanskalaista design ruukkuja, jotka tuotetaan Italiassa. Bergs:in tyyli maailma on hillitty, hempeä, luonnonläheinen, kodinomainen ja vaalea. Joten yritin näitä piirteitä tuoda kuvauksissani esille.

Kuva Bergs Potter: in Instagramista

IDEOINTI

Ideoinnin aloitin lukemalla hieman itse puutarhasta. Halusin perehtyä siihen, kuinka ihmiset näkevät heidät ja mikä on heidän arvomaailmansa ja tyylinsä.

Toiveiden mukaisesti aloin etsimään Instagramista kuvia, Bergs Potter:in sivuilta sekä katsoin hashtagit, joissa oli Bergs Potter. 
Kun olin tutustunut heidän omiin sivuihin sekä Bergs Potter:in niin aloin tekemään hieman kilpailija analyysiä ja selvitin millaisia kuvia muille puutarhoilla sekä kukkakaupoilla oli.

Loin Pinterestiin taulun, jossa olisi mahdollisimman paljon sellaisia kuvia, jotka voisivat mennä heidän tyylisuuntaansa. 


LUONNOSTELU

Lähdin suunnittelemaan mitä elementtejä haluan tuoda esille ja mitä materiaaleja tarvitsen. Lämpimät sävyt ja luonnolliset materiaalit olivat niitä asioita, jonka ympärille lähdin rakentamaan ideoita.

Puu, kartonki, pellava liina, vaalea tausta, ihmisen kädet, valon määrä ja vihreys olivat niitä asioita, joita halusin kuvissa olevan. Koska Saarelman puutarha on pitkään ollut yritys, joka toimii maalaisympäristössä niin minimalistisuus ja modernit elementtejä en pitänyt vaihtoehtona. Myös tuotteet joita kuvasin olivat heidän tyylisesti koristeellisia, joten taustana ei voi olla pelkkä valkoinen tausta.
AIKATAULU

18.2 Asiakkaan tapaaminen. 
Kävimme läpi millaisia kuvia asiakas haluaa, minne kuvat tulee, tuotteiden läpikäynti, keskustelua

22.2 Tuotteiden haku ja ideointi. Kun sain oikeat tuotteet pystyin aloittamaan oikeiden tuotteiden kanssa suunnittelun.
Pinterest- taulun luonti, behance ja ideointia. 

23.2 Klo 9-16 Kuvasin koulun studiolla ja haarukoin huonot vaihtoehdot pois. 
Päivä meni kuvatessa ja sommitellessa.

24.2 14.30-20 Tulin studiolle ottamaan vielä uusia kuvia sillä, en ollut tyytyväinen edellispäivän otoksiin, joten tulin seuraavana päivänä uusiksi.
Kerkesin illalla muokkaamaan kuvia ennen viikonloppua.

28.2 Kuvien muokkaaminen ja lähetys kuntoon valmistelu. 
Blogiin tarvittavat tiedot ja kuvat näyttöä varten.

1.3 Olimme sopineet asiakkaan kanssa, että kuvat toimitetaan tänä päivänä sekä tuotelainat palautetaan. 
Näyttö

Kuvaaminen ja kuvien toimittaminen valmistui aikataulussa ja asiakas saa kuvansa hänelle luvattuna päivänä. 

KUVAUSJÄRJESTELYT

AUKKO
Aukko on objektiivissa reikä, mistä valo pääsee läpi. Kuva muodostuu, kun kameran kenno tulkitsee valoa. Objektiivin aukon koko säätelee sitä, miten paljon valoa objektiivin läpi pääsee.

F- luku kertoo suurimman aukon, joka objektiivilla on saavutettavissa. Eli kun f-luku on pieni niin aukko on suuri ja kun f-luku on suuri niin aukko on pieni

Kuvissa käytin vaihtelevasti aukon kokoa. Kokeilin eri aukkoja, mutta kuviin, jotka valitsin lähetettäväksi oli kaikissa laaja syväterävyys eli tällöin aukko oli pieni ja f- arvo oli 16.

SULJINAIKA

Suljinaika kertoo kuinka monta sekunttia tai sekunnin osaa suljin on kuvanotto hetkellä auki.
Eli jos suljinaika on 1 sekuntti se on pitkä ja tähän tarvitaan jalustaa. Mutta jos suljinaika on esim. 1/125 sekunttia niin suljinaika on lyhyt ja näin ollen kuvan voi ottaa myös käsivaraisesti. 

Suljinaikaa myös vaihdoin sillä, jouduin välillä itse pitämään kukista kiinni, jolloin tietysti kädet tärisivät ja liikkuivat kun taas pelkkää tuotetta kuvattaessa suljinajan ei tarvinnut olla niin lyhyt.


ISO- ARVO

ISO-arvo kuvaa kameran valoherkkyyttä eli pieni arvo tarkoittaa vähäistä herkkyyttä. Kun arvoa säädetään suuremmaksi niin herkkyys lisääntyy, koska kuvakennon signaali vahvistuu.

ISO - arvoksi laitoin 800, koska arvo vaikuttaa myös kuvan kuvan valotukseen. Kuvasin tuotteet illalla, jolloin oli hämärä ja en halunnut, että studio valoista tulee liian kirkasta valoa, jotta kuvat pysyvät luonnollisena. Hämärässä kuvattaessa on hyvä olla isompi ISO arvo, koska ISO- arvolla saadaan kuvaan lisättyä kohinaa. Jos olisin taas kuvannut päivällä ja valotus olisi ollut kirkkaampi niin ISO - arvoksi olisi riittänyt 100.

LIGHTROOM

Kuvia pyrin käsittelemään mahdollisimman vähän ja niin, että näyttäisivät mahdollisimman luonnollisilta. Asiakkaan toiveena kuvista oli se, että ei olisi liian selkeitä studiolla otettuja kuvia eli ettei olisi pelkkää valkoista. Pyrin myös korostamaan lämpimiä sävyjä lisäämällä hieman keltaisuutta kuviin, mutta vain hieman.

Työkalut joita käytin lightroomissa olivat Histogram, Basic, Transform, Lenscorrect

HISTOGRAM 
  • Histogrammia säätämällä pystyy vaikuttamaan valotukseen, varjoihin, kohokohtiin sekä black and white 
  • Histogram kertoo myös sinulle kuvasta tietoja, kuten ISO- arvo, suljinajan,  f-arvon ja aukon koon sekä käytössä olleen objektiivin
BASIC
  • Basic kohdasta pystyt tekemään kuvaan hieno säätöjä, muuttamaan väritystä, lisäämään varjoja, tarkentaa yms..
  • Basic on olennainen osa kuvanmuokkausta lightroomissa

TRANSFORM
  • Transform valikosta pystyt suoristamaan kuvan käyttämällä hyväksesi upright valikkoa
  • Pystyt kääntämään kuvia
LENSCORRECT
  • Lenscorrectista tulee valita ''Remove chromatic aberration'' sekä ''Enable profile corrections''
  • Jos ottaa tuotekuvia ja vaihtaa objektiiveja tätä kannattaa käyttää 

KUVIEN TUONTI LIGHTROOMIIN:
1. Laitoin muistikortin kortinlukijaan ja laitoin lukijan koneeseen kiinni
2. Siirryin kohtaan LIBRARY, jossa valitsin kuvat joita haluan käsitellä ja muokata (uncheck all, jonka jälkeen valitsin kuvat, jotka haluan muokata)
3. Kun olin valinnut kuvat menin kohtaan DEVELOPE
4. DEVELOPE kohdassa pystyin aloittamaan muokkaamisen

KUVIEN TALLENTAMINEN:
1. Valitsin kuvan jonka haluan tallentaa ja valitsin ylävalikosta FILE → EXPORT
2. Tämän jälkeen avautui palkki jossa valitsin oikean kansion mihin halusin kuvat tallentaa (Saarelman puutarha näyttö)
3. Asetin kuvassa olevat tiedot tyhjiin kohtiin
TIEDOSTON NIMEÄMINENVALMIIT KUVAT

Bergs Potter kuvissa pyrin pitämään rennon tunnelman, joka olisi myös lämmin henkinen ja kodikas, mutta samalla arvokas ja tyylikäs. Taustaksi värikkäille ruukuille asetin hempeän vaalean taustan sekä pellavaliinan. Särmää kuviin toi puualusta, jonka tavoitteena oli havitella vanhaa puutalo fiilistä.

Ruukkuja pyrin asettelemaan linjakkain, sillä Bergs Potter:in instagram sivuilla huomasin, että heillä on vahva tyyli pinoa niitä, asetella linjaan ja eri tasoille niin halusin, että tämä sama ajatus näkyisi myös minun kuvissa.

Rentoutta kuvaan halusin lisätä mullan avulla, joka toisi kuvaan ''arjen''jälkiä. Halusin, että kuvista välittyisi innokkaan puutarhurin tyylikäs koti, joka asettelee kevät kukkia ruukkuihinsa.

Kastelukannuissa halusin pitää samoja elementtejä kuin ruukuissa, jotta ne sopisivat yhteen ja niissä olisi yhteneväinen tarina.

Saarelman salaisuudessa toin asiakkaan toiveen esille eli käytin pelargonia kimppua mikä liittyy heidän salaisuuteensa, sillä heillä on parhaat pelargonit. Yhteneväisyyttä pidin pellavaliinan avulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

BRUNSSI

  Ihminen kuvassa Instagram 1x1 mittasuhde Flatlay Tausta